Gazdaságos fűtés infrapanellel

  Az infrafűtés előnyei:

  • különösen hosszú élettartam
  • optimálisan illeszhető napelem rendszerekhez ( akár o Ft fűtésköltség is elérhető)
  • nem igényel karbantartást
  • nem szárítja a levegőt
  • gyors kivitelezés
  • sokrétű alkalmazhatóság
  • kitűnő élettani hatások
  • éghető felületre is szerelhető
  • álmennyezetbe is szerelhető
  • alacsony költséggel kiépíthető (más fűtésrendszerekhez képest)
  • energiatakarékos


  A G-OLD infrapanel energiatakarékos, korszerű, tiszta fűtésrendszer, melyet ha energiahatékonysági osztályba kellene sorolni úgy az "A+" kategóriát érdemelne, mivel hatásfoka közel 100%-os (94-98%-os hatásfok).

  Széleskörűen alkalmazható, mivel nem tűzveszélyes - nem szükséges gáz illetve kéményrendszer kiépítése- gyors és egyszerűen kiépíthető elektromos fűtési megoldás.
  Az infrahő jótékony hatással van egészségünkre, az ember számára ősi idők óta ismert természetes módon melegíti fel testünket.

   

  Miként tud takarékoskodi ez a fűtési rendszer?

   

  Homogén hőmérséklet a fűtött helyiségben


  A hagyományos fűtési módoknál a padlószint és a mennyezet közti hő különbség akár 8-10 °C is lehet ez az infrapaneles fűtés esetében max 1-2 °C. Az a jelentős energiamennyiség amit a hagyományos fűtések a mennyezet alatti légtér " hasztalan túlmelegítésére" fordítanak, az infrapanel esetében csak minimális, így jelentős hőenergiát takarít meg használója számára.

  Optimális hőérzet az ember számára

  G-OLD Infrapanel nem a levegőt melegíti és használja hő közvetítőként, (ez csupán másodlagos feledata) hanem az adott helyiségben lévő élő szervezetet és az ott található tárgyakat - elsősorban a padlózatot és a falakat, bútorokat- minden tartozékával együtt melegíti fel és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de az azonos, vagy inkább magasabb hőérzet mellett.

  Inrapanel és a megújuló energiaforrás...

  A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek optimálisan illeszthetőek az infrafűtéshez.

  A fotovoltikus (napelem)panelek ára az elmúlt években a harmadára csökkent !!!

   

  Új építésnél a gázos rendszer helyett, egyértelműen az infra fűtés rendszert ajánljuk kombinálva a megújuló energiát használó napelemmel.

  Számoljunk csak utána: egy 120 m2 családi ház gázos fűtésének kialakítása minden járulékos költségével (gáz bekötése, kéménybélelés stb.) nagyságrendileg 2,5 millió Ft ; az infra fűtésünk bekerülési költsége (a legvastagabb ceruzával számolva is) 1,5 millió Ft. Solár rendszerünkre költsünk 2,899,000 Ft-ot, ezért 4,8 KWp teljesítményű használatra kész "mini erőművet" kapunk, mely részünkre évente kb. 5,300 KWh villamos energiát szolgáltat ( közel 40 éven át) , ez az éves fűtésköltségünk több mint a felét fedezi. Ne feledkezzünk meg az 1 millió Ft-ról mely a "zsebünkben marad" infra fűtés választása esetén , a napelem bekerülési költségéből kivonhatjuk. Az így kapott tiszta, korszerű ,egészséges és megújuló napenergiát használó infra fűtési rendszerünk megtérülési ideje lényegesen rövidebb kb. 5-7 év.

  Tovább számolva; felhívom figyelmüket , hogy a solár rendszer méretét növelve csökken a 1 Wp /Ft értékarány , magyarul minél nagyobb rendszerünk teljesítménye annál kevesebbet kell fajlagosan fizetnünk 1 KWh elektromos energiát előállító solár panelért. Ezen gondolatmenetből következik, hogy reális cél lehet a 0 Ft fűtésszámla is....

  Megtervezzük fűtési rendszerét - Ajánlatot itt kérhet infrafűtésre

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9023 Győr, Külső Veszprémi út 2.
  +36 20 452-7020
  +36 20 452-7227
  info@napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png