Hírek

  Napelemes rendszer akár 50% kedvezménnyel

  Napelemes rendszer akár 3 millió forintos kedvezménnyel, kedvezményes hitellel? Most lehetséges! 

   

  UPDATE: Az otthonfelújítási támogatás keretében SZALDÓ elszámolásban marad 2021. június 30 után is! Éljen a lehetőséggel, míg megteheti! 

  Aki úgy telepít a kedvezmény igénybevételével napelemes rendszert, hogy 2021 június 30-ig rendelkezik a szükséges nyilatkozatokkal, az még benne marad a szaldó elszámolásban, aki ezután szerzi meg az engedélyeket, az már a bruttó elszámolás hatálya alá fog esni. Aki teheti, annak megéri élni a pályázatok adta lehetőségekkel, főként szaldó elszámolás mellett, hiszen napelem rendszerének megtérülése jelentősen csökken.

  Érdemes ugyanakkor már most elkezdenünk kivitelező céget választani, hiszen a kimagaslóan magas kereslet miatt könnyen előfordulhat, hogy kicsúszhatunk ebből a lehetőségből. 

  Szeretné a számokat az Ön rendszerére vonatkoztatva is látni? Kérje egyedi ajánlatunkat napelemes rendszerének kialakítására! A helyszíni felmérés díjmentes! 

   

  AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSRÓL  (2021-2022)

  2021-től az otthonteremtési program egy lakásfelújítási támogatással bővült, amely felhasználható napelemes rendszerrel kapcsolatos beruházásra is. A  Kormány rendelete (518/2020. (XI. 25.) Korm.) a gyermeket nevelő és gyermeket váró családok számára bemutatja a támogatás részleteit. Mint előbb említettük, a támogatás igényelhető napelem rendszerek telepítésére és cseréjére is, mely egy igazán jó lehetőséget kínál a lakosság számára.  

  Az 50-50%-os feltételről...

  Tapasztalataink alapján sokan megbánták, hogy nem használták ki az MFB által kínált lehetőségeket és nem valósították meg kedvezményes hitellel napelemes rendszerüket. Az otthonfelújítási támogatás egy új, méginkább kedvező lehetőséget kínál! A kiírás szerint a támogatás mértéke a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a,  maximum 3.000.000 Ft. Fontos hozzátenni azonban azt is, hogy  "A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet."
   
  Mit jelent ez pontosan?  Kalkulálja ki önmagának a várható igényelhető otthon-felújítási támogatás összegét a számlaösszesítő excel segítségével!
   

  MIÉRT ÉRI MEG A TÁMOGATÁST NAPELEMES RENDSZERRE FORDÍTANI? MI A HELYZET AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI KÖLCSÖN IGÉNYBEVÉTELÉVEL? 

  •  PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSSAL A MEGTÉRÜLÉSI IDŐ LÉNYEGESEN CSÖKKENTHETŐ.  A RENDSZER ÉLETTARTAMA 30+ ÉV , MELYHEZ 25 ÉV GARANCIÁT BIZTOSÍTUNK!  
  • Akár 0 Ft induló tőke mellett megvalósítható egy napelemes rendszer a kedvező hitelkonstrukció igénybevételével.
  A lakásfelújítási támogatás igénylésével kedvező, államilag támogatott hitel mellett képesek lehetünk havi 30.000 Ft törlesztőrészlet vállalásával, 10 év alatt 0 Ft induló tőke mellett egy 6.000.000 Ft-os beruházás megvalósítására, melynek egy részét, akár egészét képezheti napelemes rendszerünk. 
   
  Ha valaki nem rendelkezik a megfelelő mértékű forrással beruházása megvalósításához, akkor 2021. február 1-től elérhető lesz számára az otthonfelújítási kölcsön. Ezt a hitelt külön a Lakásfelújítási támogatás mellé képzelte el az állam. A maximálisan igényelhető hitelösszeg 6.000.000 Ft, amire a kamat nem haladhatja meg a 3%-ot. A hitel maximális futamideje 10 év lehet.

  A lakásfelújítási kölcsönt a hitelintézetekben lehet majd igényelni, ahol a hitelképesség mellett a hitelintézet a Lakásfelújítási Támogatás feltételeinek való megfelelést is ellenőrizni fogja. Amennyiben alkalmasnak találja a hitel igénylésére, a hitel folyósításától kezdve 1 éve lesz a hitelfelvevőnek a felújítások elvégzésére és a számlák Kincstárhoz történő benyújtására.

  Mi történik, ha igényli az otthonfelújítási kölcsönt a Lakásfelújítási támogatáshoz?
  Ha valaki megfelel a feltételeknek, akkor első körben beadja az igényét a kölcsönre egy általa választott bankban. A példánkban számoljunk a maximális felvehető összeggel, 6.000.000 Ft-tal. 
  A felújítási munkák elvégzését követően leadjuk a támogatási igényünket a Magyar Államkincstár felé, ahol elfogadják annak jogosságát és 3.000.000 Ft-ot utalnak a hitelintézet felé. Így a kezdeti 6.000.000 Ft-os hitelösszeg már is 3.000.000 Ft-ra csökken, amit maximum 10 év alatt kell törlesztenünk. Ez nagyjából havi 30.000 Ft-os törlesztőrészletet jelent. Látható, hogy költségei lényegesen csökkenthetőek, és a támogatás napelemes rendszerre is igényelhető! 

   

   

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png