Hírek

  Több mint százmilliárd forintos, uniós hátterű vissza nem térítendő forrást biztosít háztáji napelemek, illetve korszerű fűtési megoldások lakossági telepítésére a kormány – jelentette be  a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség XI. Szolár Konferenciáján Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. A pályázati kiírás nyáron várható. A pénzből alapvetően kétfajta beruházást fedeznének. Egyrészt tetőre szerelt, saját fogyasztást kiváltó napelemrendszereket, másrészt korszerű, villamosenergia-alapú fűtőpaneleket, infrafűtést vagy hőszivattyúkat. Leginkább a háztartás által felhasznált energia minél nagyobb hányadának helyi megtermelését ösztönöznék. Céljuk mintegy 80 ezer háztartás korszerűsítésével körülbelül megkétszerezni a házi napelemrendszerek számát. E sarokszámok alapján számításunk szerint egy lakásra 1,25 millió forint vissza nem térítendő forrás jut. Megjegyzendő: bár a kormány tavalyi energiastratégiájában még 2035-re ígérte 200 ezer háztáji napelemrendszer kialakítását, ilyen ütemben a cél sokkal hamarabb megvalósulhat.

  A Felhívás több területen kíván hozzájárulni az állattartó telepek versenyképességének növeléséhez. Lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése révén. Emellett az állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújítása, technológiáinak korszerűsítése, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák beszerzése is támogatásra kerül. A Felhívás további fontos célja a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságainak megerősítése, fejlesztése.

  A napelemek tartószerkezete alapjáraton nem kap sok figyelmet, hiszen a napelem típusok, inverterek típusok és az ezekhez kapcsolód technikai részletek kapnak hangsúlyos szerepet, akkor, mikor napelemes rendszerekről beszélünk. Azonban komoly szerep hárul a tartó elemekre is, hiszen nélkülük nem is beszélhetnénk megbízható, tartós napelemes rendszerekről.  A napelemmel történő energiatermelés napjaink egyik legjobb megoldása a megújuló energiákból fedezett áramelőállításra. Ráadásul számos kedvező pályázati konstrukció is elérhető egy napelem rendszer kiépítésére, így egyre elterjedtebb hazánkban.  A napelemes panelek és az inverter mellett a tartószerkezet is a rendszer fő részét képezi. 

  Az energiaszegénység kockázatának kitett 87 ezer család kaphat várhatóan vissza nem térítendő EU-s támogatást nyártól, akik közül 70 ezer napelemeket telepíthet, 17 ezer pedig a napelemet a fűtési rendszerek korszerűsítésével összekapcsolva juthat támogatáshoz – jelentette be ma Steiner Attila egy budapesti tájékoztatón.

  A smart napelemes rendszer egy olyan összetett áramtermelési megoldás, mely segítségével a maximális hozam érhető el a napelem rendszer folyamatos nyomon követése mellett.  A technológia középpontjában a SolarEdge inverter áll. A garanciákat is érdemes megemlítenünk. A gyártó az inverterre 12 év garanciát biztosít, mely 20 évre is bővíthető. A teljesítmény optimalizálóra 25 év garancia áll rendelkezésre.  A működése tömören, leegyszerűsítve könnyen megérthető.

  Újra megnyílt Budapest és Pest megye lakosai számára a másfél éve felfüggesztett EU-pályázat, amely 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt a természetes személyek ingatlanjain energiahatékonysági vagy megújuló energiás beruházásokra, így például napelem telepítésére, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére. A kölcsön maximális összege 5 millió forint lehet, a hitelkérelem pedig 2021. június 30. 16:00-ig nyújtható be. 

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9023 Győr, Külső Veszprémi út 2.
  +36 20 452-7020
  +36 20 452-7227
  info@napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png