Blog

  Blog

  Egy lazább témájú "minden a napelemről" bejegyzések...

  A napelemek és az ingatlanérték növelése

  Napjainkban egyre fontosabb téma az ingatlanok energiahatékonysága és fenntarthatósága. Az ingatlanok értékét több tényező is befolyásolja, köztük a környezettudatosság és az energiatakarékosság. A napelem telepítés kiváló módja lehet az ingatlan értékének növelésére fokozására.

  Miért jó befektetés a napelem rendszer?

  1. Energiatakarékosság és fenntarthatóság: A napelemekkel működtetett házak energiafogyasztása jelentősen csökkenhet, ami hosszú távon költségmegtakarítást eredményez.

  2. Környezettudatosság: Az ingatlanok fenntarthatósága ma már vonzó tulajdonság a vevők körében. A napelemek használata csökkenti az ingatlan ökológiai lábnyomát.

  3. Ingatlanérték növekedése: A napelemek felszerelése növeli az ingatlan értékét.

  A potenciális vásárlók hajlandóak többet fizetni egy olyan ingatlanért, amely energiatakarékos és környezetbarát.

  Napelemek és ingatlanérték

  Hosszú távú megtakarítás: A napelemekkel felszerelt házak jellemzően kevesebb energiát használnak, ezáltal hosszú távon kevesebb pénzbe kerül az üzemeltetésük.

  Növekvő kereslet: A környezettudatos vásárlók egyre inkább preferálják az energiatakarékos otthonokat, ami magasabb keresletet jelent az ilyen típusú ingatlanokra.

  Ingatlanérték növekedése: A napelemek hozzáadott értéket jelentenek az ingatlanhoz, amiért a potenciális vásárlók hajlandóak többet fizetni.

  A napelem rendszer telepítése elérhető és gazdaságos megoldás az ingatlanérték növelésére és az energiahatékonyság javítására. Mindemellett cégünk a hőszivattyú telepítés folyamataival is segítségére lesz. Tájékozódjon a legfrissebb napelem ár információkról és a részletekről a weboldalukon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!  A napelem rendszerek telepítése hatalmas előnyökkel járhat, mind környezeti, mind gazdasági szempontból. Ha fontolóra veszed a napelemek telepítését otthonodban vagy vállalkozásodban, érdemes megfontolni az alábbi három kulcsfontosságú előnyt:

  1. Gazdasági megtakarítás

  A napelem rendszer telepítése hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az elektromos számlák terén. A napelemek árának csökkenése és a technológia fejlődése miatt az induló költségek egyre elfogadhatóbbá válnak. A napelem árak további csökkenése és a kormányzati támogatások segítsége tovább növeli a gazdasági értéket.

  2. Környezetvédelmi jótétemények

  A napelemek telepítése környezetbarát megoldás. A napenergia hasznosítása csökkenti a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, ezzel csökkentve a szén-dioxid és más szennyezőanyagok kibocsátását. Ez hozzájárul a klímaváltozás mérsékléséhez és a fenntartható jövőhöz. A napelem rendszer segít csökkenteni a széndioxid-lábnyomot, ami környezetünk védelmében kiemelkedő fontosságú.

  3. Függetlenség és tartósság

  A napenergia által nyújtott függetlenség szintén kiemelkedő előny. A napelemek áramot termelnek akár a hálózat kimaradása esetén is, így növelik az otthon vagy vállalkozás energiafüggetlenségét. Ezen túlmenően a napelemek hosszú távú befektetést jelentenek, mivel kevés karbantartást igényelnek és hosszú élettartammal rendelkeznek.

   

  A napelemek, vagy más néven napelem rendszerek, egyre népszerűbb megoldások a fenntartható energiahasználat terén. Az alacsonyabb napelem árak és a technológiai fejlődés tovább ösztönzi ezeknek a rendszereknek a telepítését. Ha fontolóra veszed a napelemek telepítését, ne felejtsd el ezeket az előnyöket figyelembe venni.

  Több mint negyed millió napelem

  A friss MAVIR-adatok alapján Magyarországon már több mint negyedmillió háztartásban működik napelemes rendszer - hívta fel a figyelmet az Energiaügyi Minisztérium csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

  napelem Magyarországon

  Az adatok azt mutatják, hogy a háztartási méretű napelemes rendszerek száma rohamosan növekszik, és csak az idén több ilyen rendszert telepítettek, mint az előző évig összesen. Az évtized elejéhez képest négyszer annyi napelemes rendszer üzemel már a hazai háztetőkön. Mindez különösen figyelemre méltó, mivel korábban azt jósolták, hogy a 200 ezres szintet csak 2030-ra érjük el.

  A MAVIR decemberi adatai szerint, az ipari naperőműparkokkal együtt, a hazai fotovoltaikus beépített teljesítmény már közelíti az 5600 megawattot. Ez azt jelenti, hogy a beépített kapacitás gyors ütemben növekszik, és az idei év még nagyobb rekordot hoz, mint a tavalyi.

  A bejegyzés emlékeztet továbbá arra, hogy a januárban induló Napenergia Plusz Program további napelem telepítésekhez nyújt támogatást, és a programban részt vevőknek tárolótelepítés is kötelező. A program lehetőséget kínál 15 ezer támogatási projekt indítására, amelyek legfeljebb 5 millió forintos támogatást nyújtanak. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a napelemtechnológia térnyerése Magyarországon továbbra is lendületesen folytatódik.

  fotovolikus rendszerek

  Amikor napenergiáról beszélünk, azt képzeljük, hogy egy ilyen rendszer csak nyáron és tavasszal hatékony. Valójában a fotovoltaikus napelem panelek minden évszakban jövedelmező befektetést jelentenek. Télen is költséghatékony energiát biztosítanak, működésük nemcsak a közvetlen napsugaraktól, hanem sok egyéb tényezőtől is függ. Sőt, a hideg évszak előnyös lehet a napelem rendszer működésében is, ha szakmailag jól van felszerelve.

  A nap és a hideg mítosza

  A laikusok számára a nap és a hő a fotovoltaikus rendszer optimális működésének „motorja”. Azonban sem a hőmérséklet, sem a napsugarak nem garantálják a fotovoltaikus napelem rendszer hatékonyságát.

  A fény intenzitása, a tartósan felhős égbolt alatt is jelenlévő fény a működés motorja. Vegyük például a túlnyomórészt csapadékos éghajlatú területeket, mint például Anglia vagy Németország, ahol ezek a rendszerek a lakosság és az ipari területek számára is életformát jelent, annak ellenére, hogy a nap nem süt olyan gyakran.

  A hő sem meghatározó tényező a fotovoltaikus napelem rendszer működésében. Van egy másik mítosz, miszerint a panelek megsérülhetnek vagy meghibásodhatnak az alacsony hőmérséklet miatt, azonban fagyálló anyagból készülnek.

  A fotovoltaikus panelek előnyei a hideg évszakban

  1. A hó egyszerre barát és ellenség

  Ha a panelek körül hó van, az növelheti az elektromos áram termelését, mivel visszaveri a fényt, azonban a lerakodott túl vastag hóréteg megakadályozhatja, hogy a fény elérje a napelemet.

  1. Hőmérséklet

  A fotovoltaikus napelem rendszer teljesítménye télen növelhető, elérve a meleg évszak termelésénél magasabb szintet is.

  1. A panelek nem megfelelő összeszerelése a telepítés során

  Rendkívül fontos, hogy a fotovoltaikus paneleket az adott területen jártas szakemberek szereljék fel. A napelem rendszer helyes elhelyezése és tájolása garantálja a maximális hozamot a meleg és hideg évszakokban.

  Mi a különbség a nyomás nélküli és nyomásos napelemek között?

  Köztudott tény, hogy a napelemek nem elegendőek a gáz vagy tüzelőanyag alapú rendszerek teljes kiváltására, de megfelelő elhelyezés esetén akár 30%-os éves pénzügyi megtakarítást is jelenthetnek. Emellett az állam különböző pályázatok keretén belül támogatja azokat a háztartásokat, amelyek napelem rendszer mellett döntenek.

  A napelem egy környezetbarát, hatékony és gazdaságos lehetőség a meleg víz és fűtés kiegészítés biztosítására. Most megtudhatod, hogy mi a különbség a nyomás nélküli és nyomásos napelemek között.

   

  Nyomásmentes napelemek

  A nyomás nélküli napelem nagyon népszerű Magyarországon, mivel más típusú energiát nem fogyaszt, a meleg vizet a vákuumcsövekben felfogott napsugárzás állítja elő. A víz eléri ezeket a rendszereket, majd a napsugárzás közvetlenül felmelegíti és a szigetelt kazánban tárolja.

  A nyomásmentes elnevezés azt jelenti, hogy a forró vizet gravitációs cseppen keresztül szolgáltatják. Ezen panelek előnyei a:

  • az alacsonyabb napelem ár;
  • a költségek amortizációja maximum 2 év alatt;
  • a biztonság, mivel nincs nyomás, hőmérséklet vagy visszafolyás veszélye;
  • a könnyű felszerelhetőség, néhány óra alatt;

  Nyomásos napelemek

  Ahogy a név is sugallja, ez a napelem rendszer nyomás alatt van, áramot használ. Be kell szerelni egy elektromos vezérlőt, amely elindítja vagy leállítja a hideg vizet. Mínusz hőmérséklet esetén nem ajánlott használni őket, mert a víz megfagyhat és megrepedhetnek a csövek. Vannak azonban olyan változatok, amelyek az elektromos ellenállást leszámítva nem igényelnek áramot, és egész évben használhatók.

  Az ilyen típusú napelem előnye, hogy normál nyomást biztosít a meleg víz ellátásban és jobb hozamot. Viszont a költség amortizáció ezeknél a paneleknél lassabb, 3-4 évig is eltarthat.

  Bármilyen döntést is hozol, oldalunkon különböző márkák közül választhatsz.

   

  Szakmai konzultációért ne habozz kapcsolatba lépni velünk!

  -Továbbiak-

  Nem tudhatjuk mit hoz a jövő, de egy biztos: a rezsi költségei nem lesznek alacsonyabbak, ha kizárólag az általános elektromos hálózatra csatlakozunk. Ez főleg azért van, mert a napelem rendszerrel ellenben az áram- vagy hőtermeléshez használt erőforrások végesek és egyre drágábbak lesznek.

  Egy ilyen bizonytalan kimenetel elkerülése érdekében sokan döntenek úgy, hogy „ingyenes” alternatívát telepítenek az áramtermelésre, ami a napelem. A napelemeket egyre gyakrabban használják vízmelegítésre vagy villamosenergia-termelésre, bár a napelem rendszer ára nem kis befektetés, pár év elteltével az egész család hálás lesz érte.

  Ha Önt is szeretne tudatos döntést hozni családja jövőjének érdekében a napelem rendszer telepítése nemcsak ajánlott, hanem kihagyhatatlan!

  Kizárólag minőségi napelemes rendszert válaszon!

  Egy jó napelemes rendszer ideális módja az otthoni hő és villamos energia termelésnek, mivel egy kimeríthetetlen és ingyenes energiaforrást használ: a Napot! Ezért a napelem hosszú távon nagy előnyökkel jár, mivel saját maga termelheti az áramot.

  A jó panelrendszer kiválasztása viszont nem könnyű, mivel viszonylag újak a piacon, és kevesen tudják, hogy mire kell figyelni a napelem rendszer vásárlásakor. Egy ekkora befektetés kapcsán érthető, hogy mindenki a legjobbat akarja, viszont a napelem ár olyan kezdeti tőke, ami akár 40 évig is áramot szolgáltat.

  Ha Ön is hasonló helyzetben van tudnia kell, hogy az utóbbi években a napelem ár jelentősen csökkent és arra is van pozitív kilátás, hogy magánszemélyként támogatásban részesüljön.  Az előttünk álló rezsiáremelés miatt, megnövekedett az érdeklődés, a napelem rendszer telepítése iránt. Még úgy is, ha nem állami, vagy pályázati támogatással kerül fel a házra a napelem, hanem saját finanszírozással készül. Ennek a jelenlegi gazdasági helyzet az oka, ami sok embert ébreszthet rá arra, hogy a napelem ár, jó befektetés a jövőbe, az életbe, hiszen ha a napelem rendszer termeli az áramot, akkor nincs többé kiszolgáltatottság bármely politikai, vagy gazdasági helyzet miatt. Nemcsak az áramellátás, a fűtés is megoldható napelem segítségével.

  Biztonságos, megbízható

  A napelem rendszer megbízható mert a napsütéses órák száma egész Magyarországon megfelelő ahhoz, hogy még a kevésbé napsütötte helyeken is elegendő arra, hogy egy napelem megfelelő mennyiségű áramot termeljen egy-egy háztartás számára, és a megtérülési idő után hasznot termeljen használójának.

  Mindenki számára elérhető

  Bár a napelem ár elsőre soknak tűnik, és valóban nem egyszerű kiadni. De ma már létezik jó néhány kedvező áru napelem rendszer is. Tudni kell, hogy az utóbbi néhány évben a napelem ár jelentősen csökkent. Mint ahogy minden fejlődik, a napelem is korszerűsödik, a mai korszerű napelem rendszer megtérülése, már sokkal rövidebb, mint az elődöké. A napelem élettartama is nőtt, 30-40 évig szolgáltat áramot egy mai modern napelem rendszer. Ha ezt figyelembe vesszük, a napelem ár nem is olyan magas. Mind ezek mellett, a napelem rendszer telepítése nem csak biztonságos és költséghatékony, hanem egy környezetbarát megoldás is.

  Az utóbbi hónapokban megsokszorozódott azoknak a lehetőségeknek a száma amelyek, napelem rendszer telepítését ígérik, állami, vagy pályázati támogatással. Ez egy hétköznapi környezettudatosságra törekvő állampolgárnak, nagyon jó hír lehet, hiszen a napelem ár, a legtöbb ember számára egy autó árát is kiteheti, ugyanakkor egy sikeres pályázat elkészítése nagy figyelmet, és szakértelmet igényel. Cégünk nem csak a napelem, kivitelezésében gyakorlott, hanem a napelem rendszer, telepítésében és a pályázatokkal kapcsolatban is naprakész.

  Változó lehetőségek

  A kedvezményes, olcsó napelem ár, már egy ideje nem csupán a cégeknek, vállalkozásonak elérhető, hanem a magánszemélyek számára is, mert a kormány is fontosnak tartja a környezet védelmét, és a megújuló energiaforrások használatát. Azonban a lehetőségek folyamatosan változnak, újulnak a napelem rendszer, populárissá tételének érdekében. Lényeges pont, hogy nem csak magánszemélyeknek létezik napelem, pályázat, hanem vállalatok részére is, hogy tényleg mindenkinek lehetősége legyen a kedvezményes napelem ár, igénybevételére.

  Egyedi problémák, egyedi megoldások

  Ha nem tudja, mire kell figyelni, milyen lehetőségei vannak magánszemélyként, vagy vállalatként a napelem ár, csökkentésére, nálunk megtalálja a válaszokat a kérdéseire, és megmutatjuk azt is, hogyan legyen az álomból – működő - fizikai valóság. Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt, kiváló szakemberekkel. Hisszük, hogy nincs két egyforma ügyfél, ezért mi mindenkit egyedi módon, és kiemelten kezelünk.

  Spóroljon a nap erejével!

  Aki környezetbarát fűtési megoldásban gondolkodik, annak az első megoldás, ami eszébe jut az a napelem. Ma már országos szinten benne van a köztudatban, és egyáltalán nem meglepő, ha egy magán, vagy középület tetején, napelem, vagy akár egy teljes napelem rendszer látható. Cégünk magyar tulajdonban van, több mint tíz éve vagyunk jelen a piacon. Ez idő alatt, több mint 2500 napelem, és napelem rendszer telepítését végeztük el, magánembereknek, és vállalkozóknak egyaránt.

  A tervezéstől az átadásig

  Mi nem csak a napelem rendszer telepítésével foglalkozunk, hanem a tervezéstől, a kivitelezésig végig visszük a folyamatot, hogy a megrendelőink, már csak élvezzék a napelem áldásos hatásait. A napelem telepítésekor, a teljes előkészítési, engedélyeztetési, és kivitelezési munkát elvégezzük. Kapcsolatban vagyunk az áramszolgáltató szakembereivel, ezért elintézzük a napelem rendszer engedéyeztetését, igény esetén, pályázati és banki ügyintézést is vállalunk. Raktár készletünkben, számtalan fajta napelem rendszer található, a legtöbb termékünknek márkaszervizét is mi végezzük.

  De mennyi, az annyi?

  Lényeges kérdés, hogy mennyi az a napelem ár, ami jónak számít a piacon. Ehhez meg kell néznünk, hogy az esetleges alacsonyabb napelem ár mit tartalmaz? Milyen minőségű terméket kapunk? Mennyi garanciát vállal a cég? Weboldalunkon a 2021 decemberi napelem ár van feltüntetve, mert a gyors árváltozás miatt, a folyamatos frissítést nem tudjuk megtenni. Az általunk telepített napelem ár 25 év garanciát is magába foglal.

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png