hőszivattyú

  HŐSZIVATTYÚ, A KÖRNYEZETBARÁT FŰTÉS


  A hőszivattyú technológia a levegőből vagy földből nyert energia felhasználásán alapul.

  Kitűnő hatásfokú, gazdaságos és környezetkímélő.

  hoszivattyu

  Kimagasló minőségű klíma- és hőszivattyú telepítés Győr környékén

  • Telepítés raktárkészletről
  • Rövid határidők
  • Minőségi légkondicionálók
  • Innovatív technológiák
  • Valós garanciák - klíma szerviz
  • Tiszta munkavégzés

  HIVATALOS TELEPÍTŐJE VAGYUNK A PANASONIC HŐSZIVATTYÚKNAK

  Image
  Image

  MI IS AZ A HŐSZIVATTYÚ?

  A hőszivattyúk az ingyenesen elérhető energiát hasznosítják, ami a természetben megtalálható. Ez a fűtési- és melegvíz-készítési módszer leggazdaságosabb, leghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb módja napjainkban.

  A hőszivattyúk térnyerése az elmúlt években tagadhatatlan. Ennek oka, hogy ez egy olyan energetikai berendezés, ami a környezet hőenergiáját hasznosítja épületek fűtésére, hűtésére, vagy melegvíz előállítására. Manapság elterjedtebbek azok a típusok, amelyek a levegőből vagy a talajvízből nyerik a hőenergiát, mivel ezek telepítése olcsóbb és egyszerűbb. Azonban a szabályozás 2020-ban történt változásával a geotermikus fűtési rendszerek és geotermikus hőszivattyús technológiák népszerűsége is nőtt.

  A hőszivattyú technológia jól optimalizálható különböző épületméretekre és különböző hőfelhasználási igényekre. A nagyméretű ipari létesítmények esetében a split- vagy osztott rendszerek használata az optimális, míg a monoblokk hőszivattyúk kitűnően alkalmasak egy lakás vagy családi ház kazánjának kiváltására (akár egy medence fűtését is biztosítva).

  Jelentős fűtési megtakarítást garantálnak azzal, hogy a földben, talajvízben és a levegőben rejtőző természetes energiát hasznosítják. A hőszivattyúk működésének célja tehát nem más, mint hogy ezt a hőt/energiát elvonják és fűtésre alkalmas hőmérsékleten leadják a ház belsejében. Alacsony környezeti hőmérsékletben is hatékonyan működnek, így a kívánt energiamennyiség akár 75%-át fedezni tudják a környezetből és mindösszesen a fennmaradó 25%-ot kell elektromos árammal pótolni. Ezzel jelentősen csökkenti a károsanyagkibocsátást.

  Image

  Mennyi áramot fogyaszt?

  A hőszivattyú és a rendszerhez tartozó inverteres kompresszor üzemeltetéséhez ugyan kell áram, de a működéshez felhasznált 1 egység áramból akár 3-4 egység fűtési energia állítható elő.

  Általánosságban elmondható, hogy egy új építésű családi házban, ahol az éves hőigény (azaz energiafogyasztás) 100 kWh/m2/év alatt van, 100 négyzetméterre egy 8 kW-os hőszivattyú elegendő lehet, beleértve egy 4 fős család melegvíz igényét is. Ez azt jelenti, hogy az éves fűtési energia fogyasztás nagyjából 4000 KWh. Ráadásul a kormány támogatja a megújuló energiával történő fűtést, így hőszivattyú használata esetén igénybe vehetők a kedvezményes H és B Geo tarifák.

  MIRE HASZNÁLHATJUK A HŐSZIVATTYÚT?

  A hőszivattyúk fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmazhatók.

  Hőleadó felületek fűtésre: padlófűtés, mennyezet fűtés, fancoil

  Hőleadó felületek hűtésre: mennyezet hűtés, fancoil

  A hűtési folyamat során az eddig ismert körforgás megfordul és a hőszivattyú a fűtési rendszerből kivont hőt a típustól függő hőforrásba juttatja vissza a kompresszor segítségével. A korábban cseppfolyósítóként funkcionáló egység a hűtési ciklus közben párologtatóvá alakul. A szoba melegét a hűtőközegnek adja át és gázhalmazállapotú hűtőközeget kondenzátorba vezetik majd a hőcserélőbe, ami a folyamat végén visszajuttattja a szobából kivont hőt a földbe.

  Image
  Image

  HŐSZIVATTYÚ FELÉPÍTÉSE

  A bal oldalon látható az elpárologtató, ez maga a hőforrás.

  Középen helyezkedik el a kompresszor, aminek az elektromos áram rásegítésben van szerepe.

  Jobb oldalon van a kondenzátor, ez fűtési oldalnak adja le az energiát.

  Alul található az expanziós szelep, ami a kondenzátorból érkező melegvizet lehűti, majd visszajuttatja az elpárologtatóba.

  Image

  HŐSZIVATTYÚ MŰKÖDÉSE

  HŐSZIVATTYÚ MŰKÖDÉSI FOLYAMATA

  Az elpárologtatón keresztül a rendszer energiát/környezeti hőt vesz fel az adott hőforrásból (talaj,víz,levegő) majd egy magasabb hőmérsékleten elpárologtatja, így gáz halmazállapotúvá válik.

  Ezután kapcsolódik be a kompresszor, ami villamos energiát felhasználva a képződő párát besűríti. Ebben a zárt térben a gáz molekulák egymáshoz szorulnak a növekvő nyomás következtében, ami hőmérséklet- növekedéssel jár. Ezt a keletkező hőt juttatja tovább a rendszer a kondenzátorhoz.

  A kondenzátorban a gáz átadja a hőt a fűtési rendszernek, kicsapódik és melegvíz formájában távozik. Itt a fűtővíz akár 35-40 fokos is lehet.

  Végül ez az eltávozott melegvíz az expanziós szelepen keresztül lehűl, majd tovább kerül az elpárologtatóba és a folyamat kezdődik előröl.

  A hőszivattyús technológia tehát tulajdonképpen fordítottja a hűtőgép működési elvének.

  Míg a hűtőgép a meleg levegőt szállítja a készüléken kívülre a készülék belsejéből, addig hőszivattyú a külső környezetből vonja ki a hőt és szállítja azt az épület belsejébe. A talaj-, talajvíz- vagy a légkör hőjét a hűtőközeg elnyeli, majd a kompresszió után kibocsátja. Összefoglalva tehát a hőszivattyú működése négy lépésben foglalható össze: párologtatás, sűrítés, cseppfolyósítás, oldódás.

  Image

  Miért érdemes hőszivattyús fűtésrendszert kiépíteni?

  • megújuló energia, így óvjuk környezetünket

  • olcsó az üzemeltetése

  • fűtésre, hűtésre és melegvíz termelésre is alkalmas eszköz

  • a fűtés hőszivattyúval egy kényelmes és biztonságos megoldás (nincs szénmonoxid veszély)

  3 féle megoldás közül választhat az, aki hőszivattyú rendszerben gondolkozik. Vannak a víz-víz, a talaj-víz és a levegő-víz gépek.

  A 3 különböző technológiájú eszköz más-más közegből nyeri ki az energiát. Az elmúlt évek során mindhárom technológiát kipróbáltuk és telepítettük ügyfeleinknél. Így volt arra lehetőségünk, hogy elegendő tapasztalatot gyűjtsünk. A víz-víz és a talaj-víz hőszivattyúk sokkal költségesebb beruházást igényelnek, bizonyos esetben engedélykötelesek. Éppen ezért a levegős hőszivattyúk telepítését javasoljuk, hiszen a beruházás kedvezőbb, kiépítése pedig sokkal egyszerűbb. Nagy előnye ezeknek a gépeknek, hogy kedvezményes villamos tarifa is igényelhető az üzemeltetéshez GEO vagy H tarifa formájában.

  Fontos még a megfelelő hőleadó felület kiválasztása is, hogy a hőszivattyúhoz megfelelő működést biztosítsunk. Általában új építésű ingatlanoknál a legegyszerűbb és a leghatékonyabb a rendszer kiépítése, de bizonyos esetekben meglévő ingatlanok fűtési rendszerének felújításnál is megvalósítható a korszerűsítés.

  Összefoglalva a hőszivattyús fűtés hűtés az egyik legkorszerűbb megoldás. Igen komplex tervezést igényel amennyiben egy jól működő rendszert szeretnénk otthonukban, így célszerű szakember segítségét kérni! A gépész tervező megfelelően méretezni tudja a hőszivattyús rendszert, így biztosított, hogy a végeredmény egy jól működő fűtési rendszer legyen.

  Image

   Kérjük töltse ki ezt az űrlapot, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel!

  Kérjük adja meg a nevét!
  Kérjük adja meg az E-mail címét!
  Kérjük adja meg a telefonszámát!
  Kérjük adja meg a megvalósítás helyét, pontos címmel!
  Kérjük írja le egyéb megjegyzéseit, pontos igényét!
  A törvényi előírások szerint a küldéshez el kell fogadnod az adatkezelési irányelveinket.

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png