Blog

  Mi a különbség

  Mi a különbség a nyomás nélküli és nyomásos napelemek között?

  Köztudott tény, hogy a napelemek nem elegendőek a gáz vagy tüzelőanyag alapú rendszerek teljes kiváltására, de megfelelő elhelyezés esetén akár 30%-os éves pénzügyi megtakarítást is jelenthetnek. Emellett az állam különböző pályázatok keretén belül támogatja azokat a háztartásokat, amelyek napelem rendszer mellett döntenek.

  A napelem egy környezetbarát, hatékony és gazdaságos lehetőség a meleg víz és fűtés kiegészítés biztosítására. Most megtudhatod, hogy mi a különbség a nyomás nélküli és nyomásos napelemek között.

   

  Nyomásmentes napelemek

  A nyomás nélküli napelem nagyon népszerű Magyarországon, mivel más típusú energiát nem fogyaszt, a meleg vizet a vákuumcsövekben felfogott napsugárzás állítja elő. A víz eléri ezeket a rendszereket, majd a napsugárzás közvetlenül felmelegíti és a szigetelt kazánban tárolja.

  A nyomásmentes elnevezés azt jelenti, hogy a forró vizet gravitációs cseppen keresztül szolgáltatják. Ezen panelek előnyei a:

  • az alacsonyabb napelem ár;
  • a költségek amortizációja maximum 2 év alatt;
  • a biztonság, mivel nincs nyomás, hőmérséklet vagy visszafolyás veszélye;
  • a könnyű felszerelhetőség, néhány óra alatt;

  Nyomásos napelemek

  Ahogy a név is sugallja, ez a napelem rendszer nyomás alatt van, áramot használ. Be kell szerelni egy elektromos vezérlőt, amely elindítja vagy leállítja a hideg vizet. Mínusz hőmérséklet esetén nem ajánlott használni őket, mert a víz megfagyhat és megrepedhetnek a csövek. Vannak azonban olyan változatok, amelyek az elektromos ellenállást leszámítva nem igényelnek áramot, és egész évben használhatók.

  Az ilyen típusú napelem előnye, hogy normál nyomást biztosít a meleg víz ellátásban és jobb hozamot. Viszont a költség amortizáció ezeknél a paneleknél lassabb, 3-4 évig is eltarthat.

  Bármilyen döntést is hozol, oldalunkon különböző márkák közül választhatsz.

   

  Szakmai konzultációért ne habozz kapcsolatba lépni velünk!

  -Továbbiak-

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png