Hírek

    Az energiaellátás digitalizációja

    A világ zökkenőmentes áramellátását a gazdaság mozgatórugójaként, gerinceként is felfoghatjuk, hiszen minden apró rendellenesség, árváltozás rögtön tovább gyűrűzik a legtöbb ágazatot érintve. Ezért is van ekkora jelentősége a Siemens legújabb fejlesztésének, mely konkrétan az energiaellátás fenntartható átalakítását hivatott megcélozni egy olyan okos szoftvercsomaggal, melynek segítségével hatékonyan válaszolhat minden villamosenergia-piac résztvevő a jelenlegi és jövőbeni kihívásokra.

    Az egyre fontosabbá váló digitalizáció hátterében meghúzódó ok részben az, hogy a legfrissebb előrejelzések szerint a világ energiafogyasztása 2050-es évekre kétszeresére duzzadhat, melyet tovább fokoz az energiahálózatok folyamatos bonyolódása.

    Lényegében az egyre nagyobb ütemben növekedő kisebb moduláris energiatermelők okozzák a bonyodalmat, mint például a napelem rendszer, a szélturbina és akkumulátorok, hiszen kisfeszültségű hálózatra csatlakozva nehezebben követhető, előrejelezhető az energiaellátás.

    Ezt a nehézséget hivatott megoldani a Siemens úgynevezett grid szoftvereivel, mely már világszerte széleskörben elterjedt az áramszolgáltatók körében is. A folyamatos innováció és kutatás eredményeképp további sikerek várhatóak az energiaellátás digitalizációja terén, melyet a cég az energiaellátás szereplőinek széleskörű támogatásával igyekszik folytatni.

    Elérhetőségeink

    Free Energy Team Kft.
    9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
    +36 30 737 9777
    info[kukac]napelemtechnika.hu

    Forgalmazott termékeink

    logo_napelemtechnika.png