Hírek

    Csökkentsük családunk szén-dioxid kibocsátását

    Hazánk családjai az energiafelhasználásuk csökkentésével aktív részt vállalhatnak abban, hogy a Földünk hőmérsékletének emelkedését 1,5 Celsius-fok alatt lehessen tartani, ezáltal gyermekeink és unokáink is élhető környezetben élhessék le az életüket. A családi házunk leszigetelésével akár 40-50%, tehát nagyjából fél tonna csökkenést is elérhetünk a háztartás szén-dioxid-kibocsátásában – tudtuk meg 05. hó 15-én, a Klímaváltozás Elleni Világnapon és a Családok Nemzetközi Napján a Knauf Insulation-tól. A legfontosabb, hogy a klímaváltozás megfékezéséhez szükség van az emberek közreműködésére is.

     

     

    klímaváltozás

     

     

    A klímaváltozás cáfolhatatlan, aminek egyik fő okozója az emberi tevékenység nyomán létrejövő és évtizedek óta állandóan növekvő CO2-kibocsátás. Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC) 2018-as jelentése szerint, ha nincs változás, akkor 2040-re masszívabbá válnak a szárazságok, erdőtüzek, az élelmezési válságok, a part menti területeket el fogja önteni a tenger, és klímamenekültek milliói hagyják majd el otthonaikat.

     

     

    Egy 100 m2-es családi ház a fűtéshez és hűtéshez felhasznált energia által minden évben 0,9 t üvegházhatású gázt juttat bolygónk légkörébe. Szigeteléssel házaink fűtési költségeit akár 40-50%-al, egyéni karbonlábnyomunkat pedig 6%-al csökkenthetnénk.

    Sajátos klímája miatt hazánk az egyik leginkább sérülékeny európai ország, ahol egyre nagyobb területeket sújt az aszály. Az 1980-as évektől gyorsuló felmelegedés miatt a nyári középhőmérséklet mostanra 2 Celsius-fokkal emelkedett, és az évszázad végére 4-5 Celsius-fokkal lehet magasabb, tudhatjuk meg az mfor.hu internetes oldalról.

    Elérhetőségeink

    Free Energy Team Kft.
    9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
    +36 30 737 9777
    info[kukac]napelemtechnika.hu

    Forgalmazott termékeink

    logo_napelemtechnika.png