Hírek

    Elektromos kamion a Teslától?

    A Tesla megint beújít -Lencsevégre kapták a Tesla-bestiát a hivatalos bemutató előtt

    Úgy tűnik, a Tesla és az elektromos autók szerelmeseinek nem kell a hivatalos bemutatóig várniuk, ugyanis az új “bestiának” titulált Tesla kamiont sikerült lencsevégre kapni nem messze a vállalat dizájn központjától Kaliforniában.

     A futurisztikus elektromoskamionról először a redditen járt körbe a fotó, ahogy egy tréleren szállítják az inyokern-i reptért közelében, körülbelül 240 kilométerre a Tesla dizájn központjától, ahol az új modell hivatalos bemutatója lesz. Egyébként a kis reptér arról is ismert, hogy a Tesla ott szokta tesztelni az autóit, többek között ott kapták lencsevégre először a Tesla P85D modelljét is.

    A kamion futurisztikus formája, és lámpája is többnyire megfelel annak, mint amit a Tesla bemutató képein láthattunk.

    Nem lepődnénk meg, ha a kamion tetejét napelemek borítanák..

    Kép forrása: Teslarati

    A levehető légelterelőt már messziről ki lehet szúrni a képen, melyet a kamionoknál gyakran arra használnák, hogy csökkentsék a légellenállást a kamion és a tréler között, mivel a légellenállás minimalizálása jelentős hatással van a hatótávolságra, főként magas sebesség esetén. A Tesla előzetes jelentései alapján a kamion akkumulátora 320 – 480 kilométer megtételére lesz képes egyetlen töltéssel, és afelől ne legyenek kétségeink, hogy a kamionban annyi energiahatékonyság növelő elem lesz, amennyit csak bele tudnak pakolni.

    A Tesla még a második mesterterve keretei között 2016 júniusában jelentette be, hogy a lakossági járműveken kívül nehézgépjárműveket, így kamionokat is gyártani fognak.

    Úgy hisszük, hogy a Tesla Semi jelentős költségcsökkentéseket fog hozni a teherszállításba, miközben jelentősen megnövekszik a biztonság, és még vezetni is szórakoztató élmény lesz.

    A hivatalos bemutató október 26-én lesz megtartva a Tesla dizájn központjában, amely kis csúszást jelent, ugyanis az eredeti tervek szerint szeptember 28-án lett volna a bemutató.

    A hírnek azért is nagyon örülünk, mert egy újabb szelet fogtak ki a napelemeket, a megújuló energiákat ellenzők vitorlájából.

    Forrás: portfolio.hu

    Elérhetőségeink

    Free Energy Team Kft.
    9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
    +36 30 737 9777
    info[kukac]napelemtechnika.hu

    Forgalmazott termékeink

    logo_napelemtechnika.png