Hírek

    A Google és a napelem kapcsolata

     

    Amennyiben mi még nem is tudjuk eldönteni vagy meghatározni, hogy a lakóhelyünkön megéri-e a napelem telepítése és maga a befektetés, a Google szívesen megmondja nekünk. A Google teljesen új szolgáltatása meg tudja mondani, hogy az adott területen vagy az adott épületen a napelem telepítése kifizetődő-e.

    Azt azonban sajnos el kell mondani az új találmányról, hogy rendkívül kevés helyen működik még ez a szolgáltatás, így egyelőre nagy csodát senki se várjon tőle. Elsőre talán teljesen furcsa lehet, hogy a Google, amely alapjában véve az internettel foglalkozik, olyan szolgáltatást indított el, melynek segítségével bárki megnézheti, hogy kifizetődő-e a napelem telepítése az otthonának tetejére. Ezt természetesen az épület elhelyezkedésétől teszi függővé, mennyire süt a nap az adott helyen, milyen szögben lehetne telepíteni a napelemet. A Google új szolgáltatásában csupán az adott lakcímre kell rákeresni, a műholdkép egyből megjelenik, és megmutatja, hogy a háztetők milyen mennyiségben tudják befogadni a napfényt. Így megtudhatjuk, hogy a házunk tetején mennyi napfény összpontosulhatna, ez által pedig, hogy a napelem kifizetődő-e számunkra.

    napelem google

    Ez az új fajta napelem telepítéssel kapcsolatos szolgáltatás még csupán Kalifornia államban használható, de a folyamatos terjedésre minden esély megvan, hiszen a Google öntanuló algoritmusokkal dolgozik, így bármely más ország területét is meg tudja vizsgálni, az időjárási viszonyait, valamint a fényviszonyait is fel tudja mérni. Ezt a szolgáltatást tulajdonképpen egy Cambridge-i mérnök találta fel, a leghihetetlenebb pedig az benne, hogy egy teljesen szabadidős kutatás eredményeként született meg ez a projekt. A szolgáltatás a Project Sunroof nevet kapta, amelynek hatékonysága a kutatók szerint egyértelműen magasabb, mint bármely más szoftveré, mégpedig azért, mert az általános teljesítményt 75 százalékkal feljavítják az intelligens algoritmusok. A Google számára a megújuló energiák támogatása mindig egyértelmű volt, hiszen a környezetbarát kezdeményezést, a Google Green-t régebben 2 milliárd dolláros kezdőtőkével indította el.

    Elérhetőségeink

    Free Energy Team Kft.
    9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
    +36 30 737 9777
    info[kukac]napelemtechnika.hu

    Forgalmazott termékeink

    logo_napelemtechnika.png