Hírek

    A napelem jövője az akkumulátorral közösen

     

    A napelem szempontjából az energiatermelés a fontos, az akkumulátor szempontjából pedig a tárolás. Ez a két nagy energiával foglalkozó eszköz miért is ne működhetne együtt? Az akkumulátor egy rendkívül régóta ismert elektronikai eszköz, ugyan régebben kisebbek voltak a méretek, mint manapság.

    Az akkumulátorok eddig számítógépekben, telefonokban és órákban voltak megtalálhatók, természetesen a méretük és a teljesítményük az adott eszközhöz volt szabva. Egy idő után megjelentek a hosszabb energiatárolást és nagyobb teljesítményt igénylő rendszerek, így ekkor nem igazán volt hirtelen erre megoldás. A notebookok és a mai okostelefonok egyik nagy hátránya maga az akkumulátor, amelyről rendkívül hamar el tud fogyni az energia. Az akkumulátort gyártó cégek természetesen igyekeztek olyan módszereket kitalálni, melyek segítségével a lemerülés idejét el tudják tolni későbbre, bár ez csak ideiglenes megoldás lehet. Az első elektromos gépjárművek megjelenésekor a lehetőségek és az igények között rendkívül nagy különbség volt tapasztalható. Éppen ezért a Tesla cég alapítóembere, Elon Musk, valamint Warren Buffet, aki az egyik leggazdagabb ember a világon, befektették a pénzüket egy akkumulátor gyárba.

    napelem akkumulátor

    Ezzel azt kívánták elérni, hogy a napelem rendszerek terén az energiatárolásra szempontjából fejlődjön az akkumulátorok piaca, így nagy kapacitású és új fejlesztésű akkumulátorokat kívántak gyártani. Ennek köszönhetően valószínűleg a nem túl távoli jövőben eljöhet az az idő, hogy az otthonunk teljesen önellátóvá tud válni az energia segítségével, hiszen a napelem begyűjti az energiát, az új fejlesztésű akkumulátorok pedig hosszú távon tárolják azt. Mégsem annyira távoli jövő viszont Németországban ez az elképzelés, sőt, inkább már realitásként beszélhetünk róla, hiszen Szász-Anhalt tartományban egy akkora akkumulátor rendszer épül, amely képes eltárolni egy teljes település energiaszükségletét. Ez az akkumulátor a település szélenergia és a napelem által megtermelt napenergia tárolását fogja megoldani.

    Elérhetőségeink

    Free Energy Team Kft.
    9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
    +36 30 737 9777
    info[kukac]napelemtechnika.hu

    Forgalmazott termékeink

    logo_napelemtechnika.png