Hírek

  Mivel tud többet egy "smart" napelem rendszer?

  A smart napelemes rendszer egy olyan összetett áramtermelési megoldás, mely segítségével a maximális hozam érhető el a napelem rendszer folyamatos nyomon követése mellett.  A technológia középpontjában a SolarEdge inverter áll. A garanciákat is érdemes megemlítenünk. A gyártó az inverterre 12 év garanciát biztosít, mely 20 évre is bővíthető. A teljesítmény optimalizálóra 25 év garancia áll rendelkezésre.  A működése tömören, leegyszerűsítve könnyen megérthető.

  Az "okos", vagyis "smart" napelem rendszerek teljesítményoptimalizálót használnak. Ezek a teljesítményoptimalizáló rendszerek megoldják a sorba kötöttség problémáját azzal, hogy egyszerűen kikerülik a leggyengébben teljesítő napelem panelt, így a többi zavartalanul működhet.  A SolarEdge inverter monitoring rendszerrel van ellátva, így probléma esetén azonnal jelez és azt is jelzi, hogy mi ennek a forrása. Ráadásul távolról is bele lehet avatkozni a működésébe, azonban ehhez internetes kapcsolatra van szükségünk. 

  Az  „Optimizer” technológia további előnyei:

  • Ívhiba érzékelés - Külső hatás, vagy öregedést követően létrejött sérülések, a meglazult érintkezők vagy csatlakozások, figyelmetlenül kezelt vagy megfeszített vezetékek miatt létrejött rejtett ívhibák érzékelése és megszakítása, mely megelőzi a súlyos károsodást.
  • SafeDC – Biztonságos DC vezetékszakasz, mivel üzemen kívüli állapotban (áramszünet, lekapcsolás, műszaki hiba) az optimalizálók 1-1 voltot adnak ki, komolyabb teljesítmény nélkül
  • A rendszer rugalmas, és bármikor tovább bővíthető.
  • Egyedülálló hozam / hatásfok, mivel hagyományos napelemek esetében 5-25%-kal több energiát termel, mint egy hagyományos inverter
  • Magasabb az árnyéktűrő képessége, így csökkenti az árnyékolás okozta termeléskiesést
  • Rugalmasabb égtáj elhelyezést tesz lehetővé
  • Rugalmasabban reagál a környezeti hatásokra
  • Költségesebb befektetés, mint egy hagyományos rendszer, azonban vannak olyan körülmények, melyek között mindenképp indokolt használata. Egy díjmentes helyszíni felmérés során felmérjük a helyszíni adottságokat és szaktanácsokkal látjuk el. Részletekről érdeklődjön bátran szakembereinknél!