Hírek

    Újabb napelemes pályázat indult

    A kormány komolyan veszi azon háztartások támogatását, ahol a jövedelmük nem éri el az átlagjövedelmet. Egyszeri támogatás helyett azonban hosszú távon is megtérülő, fenntartható energiaforrás kiépítésében segít, hogy így hozzájussanak az olcsó és fenntartható energiához.

    Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által közzétett adatok szerint jelentős, 201 milliárd forint keretösszegű pályázat lakossági napelemek telepítésére lett elkerítve, mely részét képezi a fent említett projektnek. Itt főleg a környezetszennyező fűtési rendszerek korszerűsítését tűzték ki célul, mely helyett így modern, környezetkímélő, és ami a legfontosabb, megújuló energiaforráson alapuló napelem rendszerek termelnék a háztartás számára szükséges energiát.

    A pályázatot a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve keretében hirdették meg, melyet az állam fog előfinanszírozni, valamint biztosítja a szükséges forrásokat, míg az Európai Bizottság jóváhagyja a tervet.

    A fűtési rendszerek korszerűsítését célzó, lakossági napelemes pályázatnak két határideje van, január 30. 18.00 óráig kell jelentkezniük a hátrányos helyzetben lévő családoknak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, míg a Budapesten és Pest megyében élők február 6. 18.00 óráig adhatják be pályázataikat.