Hírek

  Március 23-tól újra elérhető a min. 1,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatás mikro-kis-és középvállalkozások számára!

  Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette: A GINOP-4.1.4-19 “Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című felhívásra március 23.-ától újra pályázhatnak mikro- kis- és középvállalkozások.

  A pályázat keretében minimum 1,6 millió Ft, maximum 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni 55%-os támogatási intenzitással, akár 50% előleg igényléssel. Az eddigi 32 milliárdról 55,6 milliárd forintra, tehát 23,6 milliárddal megemelték a cégek megújuló energiás fejlesztéseit támogató EU-s pályázat keretét.

  A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások:

  • amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele;
  • melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben
  • minimum 1 fő volt;
  • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

  A  „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című (GINOP-4.1.4-19 kódszámúfelhívás módosulást. Pár részlet: 

  • A pályázat keretösszege a korábbi 32 milliárdról 55,6 milliárd forintra emelkedett, tehát 23,6 milliárddal és emiatt a támogatott projektek várható sávja 320-2000 darabról 556-3475 darabra emelkedett.
  • A pályázat tavaly októberben bezárult, de most az átdolgozott feltételrendszer (műszaki paraméterek, támogatható beruházások részletei) és megemelt keretösszeg mellett újra fogják nyitni egy ötödik és egy hatodik pályázati szakaszra (tehát nem csak arról van szó, hogy a már benyújtott pályázatok nyernek a most módosított szabályrendszer nyomán.)
  • Az ötödik szakaszban a támogatási kérelmek benyújtása 2021. március 23. 10 óra 00 perctől 2021. április 06. 10 óra 00 percig lehetséges. A hatodik szakaszban a támogatási kérelmek benyújtása 2021. június 15. 10 óra 00 perctől 2021. június 30. 10 óra 00 percig lehetséges.
  • a kkv-k energiahatékonysági, környezetbarát beruházásait finanszírozza ez a pályázat, hiszen napelemes rendszert telepíthetnek,
  • korszerűsíthetik telephelyük fűtését, hőszigetelését, de kicserélhetik az épületek nyílászáróit is
  • További 2000 cég részesülhet a támogatásban

  A felhívás keretében támogatható tevékenységek az alábbiak:

  Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek

  •   Napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre és/vagy hűtésre: támogatott a napsugárzás energiatartalmát felvevő berendezés és kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódáshoz, rendszerben működéshez szükséges eszközök, berendezések vásárlása és telepítése.
  • Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából: támogatott a mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználására alkalmas rendszer beszerzése és telepítése épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódás esetén. Támogatottnak minősül biomassza kazán vásárlása és telepítése, a kazánhoz kapcsolódó gépészeti elemek a szekunder csonkjáig (pl.: kazánköri szivattyú, fűtési puffertartály, biztonsági szerelvények, tágulási tartály), a kazán kapcsolódása a HMV és a fűtési rendszerhez, az alapanyag előkészítéséhez szükséges rendszerbe épített eszközök, tároló eszközök, berendezések és építmények, füstgáztisztító, porleválasztó, kéményrendszer, hamukihordó, automatikus tüzelőanyag adagoló, valamint, a visszamaradó anyagok mezőgazdasági célú hasznosításra történő előkészítéséhez szükséges beruházási elemek vásárlása és beépítése.
  •  Napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához: támogatott a 15 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése. A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre. Kizárólag napelemes rendszer telepítésére irányuló kérelem esetében nem elvárás az épület energiahatékonysági besorolásának javítása.
  •  Hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíztermelésre és/vagy fűtésrásegítésre.
  • Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek:
   • Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése;
    • Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése;
    • Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése;
    • Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése;
   • Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése;
   • Meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása.

  További támogatható tevékenységek:

  • Kiskapacitású napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához;
  • Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése.

  A pályázat keretében minimum 1,6 millió Ft, maximum 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni 55%-os támogatási intenzitással, akár 50% előleg igényléssel. A támogatási előleg általános mértéke a korábbiakhoz képest 25%-ról 50%-ra emelkedik azon ágazatok (pl. turizmus, egyes szolgáltatási szektorok) esetén, amelyeket leginkább érint a veszélyhelyzet.

  A következő pályázati szakaszban a támogatási kérelmek benyújtása 2021. március 23. 10 óra 00 perctől 2021. április 06. 10 óra 00 percig lehetséges.

   

  Kérje szakértőink segítségét, díjmentes helyszíni felmérésünk során felmérjük épülete adottságait és részletes árajánlatot készítünk Önnek! Cégünk igény esetén pályázati ügyintézést is vállal! Ajánlatkérését itt megteheti!

   

   

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png