Blog

  Hogyan tisztítsuk a napelemet?

   

  A napelemek rendkívül nagy előnye, hogy lakossági felhasználás esetén nem szorulnak tisztításra. Mivel a koszolódás mértéke elenyésző, így alig beszélhetünk hatékonyságvesztésről, de még ha komolyabb koszréteggel számolunk is, azt egy kisebb eső egyhamar megoldja számunkra, így nem kell a tetőn, vödörrel a kézben egyensúlyozva arra összpontosítani, hogy leesésünk előtt minél nagyobb felületet megtisztítsunk.

  Ha már olyan fokú hatásveszteséget tapasztalunk, amitől elengedhetetlenné válik a napelem tisztítása, akkor is vegyünk figyelembe néhány alapvető szabályt, ugyanis bár jót akarunk, komoly károkat okozhatunk a napelemekben, így jóval nagyobb lesz veszteségünk, mint a gyengébb hatásfok miatti kiesés.

  • A napelem nem tisztítható akkor, amikor fel vannak forrósodva a panelek, ugyanis a hideg víz hatására könnyen megrepedhetnek.
  • Mellőzzük a maró hatású tisztítószerek használatát, a durva szivacsokat, ugyanis megkarcolják a felületet. Ugyanez igaz akkor is, ha szárazon próbáljuk meg tisztítani.
  • A magasnyomású mosó és a gőztisztító még csak véletlenül se kerüljön elő erre a célra.
  • A kemény víz is a napelem panelek ellensége, hiszen az ásványi anyagok kikristályosodhatnak a felületen, így ellenkező hatást váltunk ki, mint szerettünk volna.

  Ha biztosra akarunk menni, mindenképp bízzunk meg egy ezzel foglalkozó céget, ugyanis nem csak a szakértelmet, de az erre alkalmas berendezéseket is meg kell fizetni, arról nem is beszélve, hogy a tetőn ickázni meglehetősen veszélyes mulatság.

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png