Blog

  A napelem rendszer top 5 buktatója

  Egy napelem rendszer telepítése komoly befektetésnek számít, így fontos átgondolnunk, hogy milyen döntéseket hozunk meg már a legelején, ugyanis komoly többletköltséggel járhat, ha meggondolatlanul lépünk. 

   

  1. Szakértelem hiánya

  Természetesen a legfontosabb, hogy olyan megbízható csapatot bízzunk meg a napelem rendszer kivitelezésével, akiknek szakértelme önmagáért beszél. Fontos döntés ez, hiszen hosszútávú több évtizedre szóló rendszer kiépítését tervezzük. Elengedhetetlen, hogy meglegyen a szükséges tapasztalat, ami segít egy szakembernek felismerni a hibaforrásokat, kiküszöbölni, és személyre szabottan megoldani minden felmerülő problémát, nem csak a kihelyezés során, hanem már a kiválasztás folyamatában is.

  Arról nem is beszélve, hogy minél magabiztosabban képes elvégezni egy cég a napelem rendszer telepítését, annál több időt és energiát fektethet a szolgáltatás bővítésére is, ahogy ez cégünk esetében is történt. Mi ugyanis a napelem rendszer telepítése mellett többek között pályázatok kiválasztásában is aktívan szerepet vállalunk.

   

  2. Nem megfelelő rendszert választunk

  A számunkra megfelelő napelemes rendszer kiválasztásában több szempont is közrejátszik. Nem elég ugyanis találomra kiválasztani egy kényelmesnek látszó csomagajánlatot. Balul sülhet el, ha nem vesszük figyelembe az épület villamos hálózatának terhelhetőségét, a villanyóra paramétereit, esetleg az épület tetőszerkezetének és falainak teherbírását, továbbá az árnyékoló tényezőket (fák, tetőfelületek)

  Mi a Napelemtechnikánál erre is gondolunk, ingyenes helyszíni felmérésünk során megvizsgáljuk ügyfeleink igényeit, és teljesen személyre szabott ajánlatot adunk, figyelembe véve többek között a tető dőlésszögét, és a ház tájolását, hogy egy igazán optimális, hosszú távú befektetést kínáljunk.

   

  3. Gyenge minőség mellett döntünk

  Természetes, hogy az ember igyekszik költséghatékony döntéseket hozni, még úgy is, hogy a teljesítményből nem hajlandó engedni. Ilyenkor szokott csorba esni a rendszer minőségén, ami a napelem esetében csúnya ráfizetést jelenthet. Ennél a befektetésnél nem érdemes spórolni sem a napelem paneleken, sem azok tartószerkezetén, de az inverteren sem.

  Cégünk kifejezetten csak megbízható, minőségi termékekkel dolgozik, olyan gyártó cégek termékeivel akik már több évtizede a világ vezető gyártói közé tartoznak, így tudjuk garantálni, hogy sokáig otthona javát szolgálja majd az általunk telepített napelemes rendszer.

   

  4. Elmarad az engedélyeztetés

  Ha inverteres megoldást választunk, az egyet jelent azzal, hogy a rendszer által megtermelt, de fel nem használt, úgynevezett többletáramot rögtön értékesítjük, ahelyett, hogy eltárolnánk, amit a helyi áramszolgálató felé mindenképp jeleznünk kell, annak jóváhagyását meg kell várnunk egy engedély formájában. Általában ez a folyamat zökkenőmentes zajlik, azonban akár több hónapos átfutási időre is számítanunk kell, amire kollegáink szerencsére fel vannak készülve, a teljeskörű tájékoztatás részét képezi ez a szakasz is.

   

  5. Garanciális problémák

  Egy napelem rendszer a legtöbb esetben garanciával érkezik, azonban a garanciának több formája is létezik (külön a napelemekre, külön az inverterre). Mindenképp tájékozódjunk a garancia feltételeiről, esetleg meglévő lakásbiztosításunkat is terjesszük ki az újonnan felszerelt napelem rendszerre, hogy egy esetlegesen bekövetkező káresemény következményeit tompítani tudjuk.

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png