Hogyan dolgozunk mi, avagy mitől "Fehér a holló"?

  Hogyan dolgozunk mi, avagy mitől "Fehér a holló"?

  Miért mondják rólunk, hogy „fehér holló” vagyunk a napelemes piacon?


  Mert komplexen gondolkodunk. Azt tartjuk szem előtt, hogy az ügyfeleink napelem rendszere egy hasznot termelő beruházás legyen, mely esztétikus és biztonságos is egyben. Ha ebből mindhárom megvalósul, akkor jól dolgoztunk.

   

  "A Napelemtechnika munkájával nagyon elégedettek vagyunk. Ajánlattételkor és a kivitelezéskor is gyors, profi, segítőkész csapattal álltunk szembe. Ajánlani tudjuk mindenkinek, aki szereti, ha a dolgok úgy történnek, ahogy megtervezte." - Heizer-Veneszné Niki Győrszentiván

   

  Engedélyeztetés és finanszírozás

  Ügyfélközpontú bánásmód az egész projekt során. A kivitelezési munkát sokszor hónapokig zajló előkészítés előzi meg, ez a munka leghosszabb része. Ebből az ügyfeleink sokszor csak azt érzékelik, hogy minden rendben zajlik, „sínen az ügy”, érkeznek az engedélyek. A precízség itt kulcskérdés. „Nálunk minden az élén áll” –ahogy szokták mondani. Kollégáink kiválóan képzett, kedves kollégák. Munkánkat nagyfokú precízség és empátia jellemzi. Gyakran köszönik meg az ügyfelek azt a sok türelmet, ami a kollégáink irányából tapasztalható az ügymenet alatt. Hisszük, hogy ez az egyedi hozzáállás kiemel bennünket a mai rohanó világ személytelenségéből, és a versenytársak közül. Hiszen nincs két egyforma ügy és nincs két egyforma ügyfél sem. Az egyedi igényekhez rugalmasan alkalmazkodva megkeressük a legjobb megoldásokat. Nekünk az üzlet az életünk része, és nem csupán megélhetés. Gyakori, hogy hosszú távú kapcsolatok, barátságok alakulnak ki a hetekig tartó közös munka során. A munka teljes folyamatában segítséget nyújtunk ügyfeleinknek, melyben óriási tapasztalatunk van. Munkánk során mind az Áramszolgáltatói ügyintézést, mind a pályázatok vagy hitel ügyintézését végezzük. Szerződések, áramszolgáltatói igénybejelentés, áramszolgáltatói csatlakozási dokumentáció, nyilatkozatok, táblázatok, számlák és még sorolhatnám…. Egészen a projekt zárásáig kollégáink fogják az Ön kezét, Önnek csak adatot kell szolgáltatnia. Ugyanakkor segítséget nyújtunk a pályázatok utómunkáiban is. A munka oroszlánrésze ugyan a háttérben zajlik, de a teljes folyamat erre épül. Alapelvünk, hogy egy mosoly sok mindent megold :-)

   

  Helyszíni felmérés

  A munkánk minden esetben helyszíni felméréssel indul. Google kép, drón fotó, 3d felmérés interneten keresztül? Ilyen és ehhez hasonlatos marketing szagú szlogenek zúdulnak ránk az internetes hirdetésekből. Ne dőljünk be nekik, hiszen ezekből maximum a tájolás és a tetőfedő anyag állapítható meg teljes pontossággal. Nem lehet napelemes rendszer csomagot rendelni, aztán az majd jó lesz mindegyik tetőre. A honlapon lévő csomagárak kizárólag a nagyságrendi tájékozódást szolgálják. Mi egy személyre szabott napelemes rendszerre adunk ajánlatot. Komplett megoldást, javaslatot nyújtunk a normál fogyasztás megtermelésén túl a fűtés modernizálásának lehetséges alternatíváira is. (amennyiben kikérik a véleményünket)

   

  Lássunk a jövőbe

  Húha. Ez is kicsit furán hangzik. Pedig nem az. Együtt kell gondolkodnunk, hiszen egy napelemes rendszert min. 30 évre tervezünk. Nyilván a kiindulás a jelenlegi fogyasztás, de mi lesz jövőre? Nőni vagy csökkeni fog? Hogyan változnak majd az energiát használó eszközök, hogyan változik az életmód, a felhasználói szokások? Pl. nagy mértékben függ a gyermekek számától és korától. Igen, minden családnak van életciklusa. És nekünk ezekre a kihívásokra kell választ adni energetikai szempontból.

  Ez nem megy egy fénykép alapján. Jósok ugyan nem vagyunk, de kíváncsiak vagyunk mindenre, hisz ez egy életre szóló döntés lesz.

   

  Bővíthető rendszer

  Gyakorta szeretné a Megrendelő, ha bővíthetőre terveznénk a napelemes rendszert, mert mások is ezt ajánlották. Lehetséges, és néha szükséges. De sok-sok hátránya lehet. Minden szempontot figyelembe véve kell ezt a döntést meghozni, ezt is a helyszínen fogjuk látni.

   

  Árnyékok, domborzati viszonyok, szomszédok.

  Na ez már tényleg furán hangzik, ugye? A technikai megoldás vagy a telepítés helye bizony függhet egy rossz szomszédi viszonytól is. Kedves leendő ügyfelünk, pár éve felhívtuk a gazda figyelmét egy sor 1,5m-es leylandi ciprusra, amelyet a „jó” szomszéd a telekhatárra ültetett. Ja, és esze ágában sem volt nyírni. Évente 1,5m –t nő, és 20 éves korára elérheti a 20-22 méter nagyságot is! Mostanra közel 10m magas. A napelem ezért került a melléképületre.

  Gondolom most már látható, miért fontos a precíz, pontos helyszíni felmérés.

  Felmérésünk alkalmával közel 70db eldöntendő kérdés merül fel, melyre sokszor a helyszínen is alapos latolgatások és mérések után kapunk megfelelő választ. Szeretnénk Önnek a legmegfelelőbb napelemes rendszert ajánlani, amire Ön és Mi is büszkék leszünk.

   

  Nem mindenáron szeretnénk eladni….

  Vannak helyzetek, amikor nem lehet jól és biztonságos működéssel megcsinálni egy napelemes rendszert az adott épületen. Oda nem is kell! Az ajánlatkéréseink 3-5%-ában a helyszíni felmérés során derül ki, hogy az épület nem alkalmas napelemes rendszer létesítésére. Közben az ügyfél már kapott 8-10 napelemes ajánlatot…..

   

  Esztétika

  A napelemes rendszernek a megfelelő működésen túl esztétikusnak is kell lennie. Egy szép házat nem csúfíthatunk el, a napelemnek emelni kell az esztétikai hatást. Hová kerüljön az inverter, hol vezetjük el a kábeleket, hol legyenek a napelemek? Sok –sok kérdés, amit mindjárt a tervezés elején tisztázni kell.

   

  Kivitelezési hibák

  Órákat tudnánk mesélni, alacsony hatékonysággal működő napelemes rendszerekről, amelyek a nem megfelelő tervezés és hanyag kivitelezés eredményei. Jó minőségű alkatrészekből is láttunk már csapnivaló napelemes rendszert, amely amellett, hogy nem volt üzembiztos napelemes kiserőmű, még tűzveszélyes is volt. Mi a legnagyobb aprólékossággal válasszuk ki még a legkisebb csavart vagy kábelkötegelőt is. Folyamatosan azt tartjuk szem előtt, hogy annak az anyagnak 30-40 évet kell kibírnia a tetőn -25C foktól-60C fokig. Így választottuk ki az általunk forgalmazott napelem és inverter márkát is.

   

  Minőségi alkatrészek

  A napelem piacon vannak jó, kevésbé jó és csapnivaló termékek is. De mindenki eladni akar, hangzatos ígéretek vannak, ezért nem könnyű a választás. Mi kizárólag a legnagyobb, nevesebb gyártók termékeit építjük be, amelyeknek legalább 10-15 éves makulátlan múltjuk van. A Canadian Solar napelem gyártót 2001-ben alapították Kanadában, mára a világ 2. legnagyobb gyártója lett. A Fronius osztrák inverter gyártó. A Fronius a leányvállalatain keresztül ma 30 országban van jelen. Mára a világ vezető hegyesztőgépgyártója és egyik legjelentősebb inverter gyártója lett. A Solaredge német-izraeli inverter gyártó, mely egy egyedülálló szabadalommal a hagyományos napelemes rendszerekhez képest jellemzően 5-25% energiahozam növekedést tud elérni árnyékos tetők esetén.

  Nekünk az a siker, ha 2, 5 és 15 év múlva is elégedett az ügyfelünk.

   

  Mi sem bizonyítja jobban, mint ügyfeleink véleménye: Rólunk mondták

  Tegyen próbára bennünket, ajánlatkérését itt megteheti.

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9028 Győr, Fehérvári út 78. (Ternyák udvar - leghátul, jobbra)
  +36 30 737 9777
  info[kukac]napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png