Termékek

  SolarEdge SE10k
  • SolarEdge SE10k
  • SolarEdge SE10k

  SolarEdge SE10k

  Inverter (AC) teljesítménye 10000W

  SolarEdge SE 10k háromfázisú Smart inverter
  A hagyományos napelemes rendszerek továbbfejlesztésében a SolarEdge® tervezői jelentős eredményeket könyvelhetnek el.


  A SolarEdge mérnökei olyan megoldást fejlesztettek ki, melynek alkalmazásával a hagyományos fotovoltaikus rendszerek energia termelése jelentősen, akár 6–35%-kal növelhető. A számítógépes vezérlésnek köszönhetően a stringekre eső árnyékolás, melegedés, szennyeződés, valamint a napelem modulok teljesítménykülönbségei kiegyensúlyozhatóak.

  Amíg a hagyományos rendszerek esetében a napelemek sorbakötéséből álló, úgynevezett strangok általában 14-25 modul "hosszúak" (250 Wp) lehetnek, addig a SolarEdge optimalizált megoldásban a sorbakötött modulok száma akár 45-60 db is lehet. Ez azért fontos, mert így kiegyensúlyozottabb a teljesítmény és kevesebb áramátalakító, inverter szükséges. Nem utolsó sorban a csökkent strangok száma miatt, nem kevés szolár kábel megtakarítható.

  Fontos tudni, hogy a SolarEdge technológia esetében az optimalizációs megoldással a rendszer szabályozása string szintjéről átkerült a napelem modulok szintjére. Tehát a megszokott módtól eltérően, nem az inverter látja el a munkapont követést, ha nem a napelemek hátulján található DC/DC átalakító. Ennek köszönhetően minden egyes modul teljesítménye figyelemmel követhető így értesítést kaphatunk a napelem modulok esetleges teljesítmény csökkenéséről, mely megkönnyíti a fotovoltaikus rendszer karbantartását is.
  Az optimalizációs rendszer azt is lehetővé teszi, hogy több hely kihasználásával (akár időszakosan árnyékolt felületek használatával), különböző tájolású/dőlésszögű, eltérő teljesítményű vagy márkájú modulok egy stringen belül elhelyezésre kerüljenek.

  Ajánlatkérés

  Kategória: Inverter
  Gyártó: Solar Edge

  Figyelem! Az inverter kizárlóag a SolarEdge kompatibilis smart modulokkal, vagy kiegészítő Optimizerrel együtt működőképes!

  Maximális DC teljesítmény STC (W) 12500
  Névleges bemeneti feszültség (V) 750
  Max. bemeneti feszültség (V) 900
  Max. bemeneti áram (A) 16,5
  Névleges AC teljesítmény (W) 10000
  Max. kimeneti áram (A) 16 /fázis
  Kimeneti feszültség tartomány (V) 184-264.5 /fázis
  DC bementek száma (db) 2
  Hálózatra kapcsolódás 3-NPE 400 V
  Méret (mm) 540×315×260
  Súly (kg) 18,9
  Védettség IP65
  Környező levegő hőmérséklete (°C) -20 - +60
  Inverter koncepció trafó nélküli
  Hűtés Szabályozott léghűtés
  Megengedett páratartalom (%) n/a

  Elérhetőségeink

  Free Energy Team Kft.
  9023 Győr, Külső Veszprémi út 2.
  +36 20 452-7020
  +36 20 452-7227
  info@napelemtechnika.hu

  Forgalmazott termékeink

  logo_napelemtechnika.png